Mejeva: Ostajem na vlasti

Britanska premijerka Tereza Mej tvrdi da ostaje na vlasti uprkos pozivima da podnese ostavku nakon loših rezultata njene Konzervativne stranke na izborima.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.06.2017.

23:46

Mejeva: Ostajem na vlasti
Foto: Gettyimages

Konzervativci su u četvrtak osvojili najviše mesta u parlamentu ali su izgubili većinu i moraće da se oslone na manju partiju kako bi formirali vladu.

"Rekla sam tokom predizborne kampanje da ukoliko budem izabrana nameravam da služim pun mandat", rekla je Mej, koja je danas završila imenovanje ministra u novoj vladi zadržavši većinu ministara na svojim pozicijama, preneo je AP.

Mej je dodala da izbor ministara odražava "bogatstvo talenta i iskustva" u Konzervativnoj stranci.

Nije došlo do velikih promena u kabinetu, a među ključnim imenima su prvi državni sektretar Damijan Grin, ministar finansija Filip Hamond, ministar spoljnih poslova, Boris Džonson, ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, ministar za Bregzit Dejvid Dejvis i ministar odbrane Majkl Felon.

Ona je najavila da je spremna da se baci na posao, uključujući odlazak u Francusku kako bi se u utorak srela sa francuskim Emanuelom Makronom, preneo je Rojters.

Konzervativci Tereze Mej osvojili su 318 poslaničkih mesta na izborima u četvrtak.

U britanskom parlamentu ima 650 mesta, te da bi mogla da forimira vladu, Mejovoj je neophodna pomoć 10 severnoirskih poslanika iz Demokratske partije unionista, sa kojima će imati svega dva glasa više od neophodnog broja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: