Gardijan: Tramp odlaže posetu; Kabinet Mejove: Nije tačno

Predsednik SAD Donald Tramp odložio je planiranu državnu posetu Velikoj Britaniji, javio je "Gardijan", ali je kabinet Tereze Mej to ubrzo demantovao.

Izvor: B92

Nedelja, 11.06.2017.

15:33

Gardijan: Tramp odlaže posetu; Kabinet Mejove: Nije tačno
Foto: GettyImages

"Gardijan" piše da je Tramp britanskoj premijerki Terezi Mej rekao da ne želi da dolazi dok javnost ne podrži njegov dolazak.

Citirajući neimenovani izvor iz Kabineta Mejove, koji je bio prisutan tokom razgovora, "Gardijan" piše da se razgovor između lidera dogodio u proteklih nekoliko nedelja, prenosi Rojters.

Kabinet Mejove je ubrzo saopštio da nije došlo do bilo kakvog odlaganja Trampove posete.

"Nećemo da komentarišemo o spekulacijama o privatnim telefonskim razgovorima. Kraljica je pozvala predsednika Trampa da poseti Ujedinjeno Kraljevstvo i nema promena u tim planovima", rekla je portparolka Kabineta premijerke, prenosi Rojters.

Tereza Mej je uputila poziv za posetu Trampu sedam dana nakon njegove inauguracije, 20. januara ove godine.

Ona je na konferenciji za štampu prenela pozivnicu kraljice Elizabete Trampu i njegovoj supruzi Melaniji da dođu u državnu posetu tokom ove godine i bila je ushićena što je predsednik prihvatio njenu pozivnicu.

Javnost je na Trampovu posetu reagovala višednevnim protestima širom Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: