Katar: Državljani Zalivskih zemalja slobodno nek ostanu

Državljanima zemalja koje su prekinule odnose sa Katarom biće dozvoljeno da ostanu u Kataru uprkos svim merama, saopštili su državni mediji te zemlje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.06.2017.

11:53

Katar: Državljani Zalivskih zemalja slobodno nek ostanu
Foto: Tanjug, AP

Doha "neće preduzeti nikakve mere protiv stanovnika Katara koji imaju nacionalnost država koje su prekinule diplomatske odnose ili umanjile diplomatsko predstavljanje sa državom Katar, u senci neprijateljskih i tendencioznih namera protiv države", navodi se u saopštenju koje su objavili državni mediji, a prenosi AFP.

Kako je navedeno, Katar je delovao "u skladu sa svojim čvrstim ubeđenjima i principima".

Ta odluka će, prema navodima zvaničnika, uticati na više od 11.000 ljudi samo iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i Egipat prekinuli su diplomatske veze sa Katarom, optužujući ga da podržava regionalne terorističke grupe.

Ukidajući i vazdušni, pomorski i drumski saobraćaj sa Katarom, te države su, kako je prethodno preneto, naredile državljanima te zemlje da u narednih 14 dana napuste njihove teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: