"Srba ima mnogo više nego što je tvrdila Priština"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zahvalio je Srbima s Kosmeta koji su izašli na vanredne izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 11.06.2017.

21:58

Foto: Tanjug, arhiva

On je izrazio očekivanje da će Srpska lista ostvariti dobar rezultat.

Đurić je za Radio televiziju Srbije rekao da su izbori na Kosovu bili obeleženi brojnim pritiscima i zastrašivanjima i da ima više od 10 privedenih osoba.

Dodao je da očekuje da će Srpska lista, "ukoliko ne bude većih pokušaja krađe i pljačke", ostvariti interes objedinjavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je rekao i da su postojali brojni pokušaju da se Srbi politički izbrišu i marginalizuju ali da su se oni, uprkos tome, masovno odazvali pozivu države i Vlade da izađu na izbore koji su, kako je ocenio, "od sudbinskog značaja za naš narod".

Istakao je da su četiri srpske opštine prve po izlaznosti na teritoriji celog Kosmeta i naveo je da to dokazuje da Srba ima mnogo više nego što je tvrdila Priština.

"To je jasna poruka da Srbi žele da ostanu", istakao je Đurić.

Pročitajte još:

Prvi rezultati: Srpska lista treća snaga na KiM

Haradinaj proglasio pobedu na izborima

Izbori na KiM: Policija svuda, zloupotrebe, pritvor...FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: