Katar traži spas u Moskvi; Lavrov: Zabrinuti smo...

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je Rusija sa zabrinutošću primila informaciju o zaoštravanju diplomatskih odnosa arapskih zemalja sa Katarom.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2017.

19:15

Katar traži spas u Moskvi; Lavrov: Zabrinuti smo...
Tanjug

Navodi se da je Lavrov to kazao na početku razgovora sa katarskim šefom diplomatije Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem.

"Naravno, među pitanjima (o kojima ćemo razgovarati) trebalo bi da bude i pogoršanje situacije u arapskom svetu. Informacija da su određene arapske zemlje zaoštrile odnose sa Katarom nas je zabrinula", rekao je Lavrov.

On je Al Taniju poručio da je neophodno obezbediti saradnju na Bliskom istoku kako bi borba protiv terorizma bila uspešna.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao je juče Saudijsku Arabiju i ostale zemlje Persijskog zaliva da ublaže blokadu prema Kataru, navodeći da ona ima humanitarne posledice i utiče na borbu protiv Islamske države koju predvode SAD.

"Očekujemo da će ove države odmah preduzeti korake kojima će se situacija smiriti i da će uložiti iskrene napore da reše međusobne razmirice", rekao je Tilerson u kratkoj izjavi za medije, preneo je Rojters.

Kako su agencije prethodno izvestile, Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli su odnose sa Katarom optužujući ga za finansiranje ekstremističkih grupa i Irana, što su katarske vlasti negirale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: