"Ivicu Dačića" Tereze Mej "predvodi" Adolf Hitler FOTO

Demokratsku partiju unionista (DUP) vodi Adolf Hitler, ako je verovati stranici o njihovoj partiji na Vikipediji, prenosi "Raša tudej".

Izvor: B92

Subota, 10.06.2017.

13:02

Foto: GettyImages

Konzervativna partija je osvojila najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u sredu, ali je i pretrpela veliki poraz – više nema većinu u parlamentu.

To je u centar pažnje dovelo Demokratsku partiju unionista iz Severne Irske koja će sa torijevcima napraviti koalicionu vladu.

Međutim, ubrzo je neko na njihovoj stranici naveo da DUP vodi niko drugi do Adolf Hitler, a naziv partije promenjen je u Nacionasocijalistička nemačka radnička partija.

Stranica je potom sređena, ali je onda opet promenjena, pa opet sređena.

RT ističe da DUP ima veoma konzervativne stavove, da se protive istopolnim brakovima, abortusu i imigraciji, kao i da su lideri te partije davali homofobične i islamofobične izjave.

Takođe, navodi se da spadaju u red onih koji poriču klimatske promene, a bili su umešani i u malverzacije sa biogorivom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: