Problemi zbog "tvrđave Evrope" – izbeglice imaju novi put?

Moldavija će postati alternativna ruta za ilegalne migrante, nakon što Evropska unija postavi barijere na svojoj južnoj granici.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2017.

18:57

Problemi zbog
Getty Images

To se navodi u Nacionalnoj strategiji za javni red i bezbednost za period od 2017. do 2020. godine, koju je objavila vlada Moldavije.

Kako se dalje navodi, migrantska kriza je izazvala nove razloge za uzbunu i može da se pogroša zbog loših odnosa Turske i EU, prenosi TASS.

Vlasti Moldavije planiraju da ojačaju graničnu policiju i imigracione službe, kao i bitne segmente javnog reda i mira.

U dokumentu se navodi da su trenutni problemi o prekograničnom kriminalu i ilegalnoj migraciji visoko na dnevnom redu, zbog sukoba u obližnjoj Ukrajini.

U međuvremenu, ankete ukazuju da bi više od trećine stanovnika Moldavije želelo da se preseli u neku drugu zemlju.

Jedna trećina registrovanog stanovništva Moldavije već je napustila zemlju u potrazi za poslom, s obzirom na to da je Moldavija postala najsiromašnija evropska nacija nakon što je postala nezavisna od Sovjetskog saveza 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: