Korbin: Nema odlaganja Bregzita

Lider britanskih laburista Džeremi Korbin izjavio da ne može doći do odlaganja Bregzita i da se pregovori o istupanju Britanije iz EU moraju nastaviti.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2017.

10:05

Korbin: Nema odlaganja Bregzita
Getty images

"Mora se ići s pregovorima jer je pokrenut član 50, a vlada ima 11 dana da sprovede pregovore o Bregzitu", rekao je Korbin, odgovarajući na pitanje da li bi pregovori, koji treba da počnu 19. juna, mogli biti odloženi.

Korbin je za "Skaj njuz" istakao da je stav laburista jasan i da treba prvo rešiti pitanje zaposlenja, tako da je "najvažnija stvar trgovinski sporazum sa Evropom".

Komentarišući rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, Korbin je rekao da on smatra da su laburisti pobednici jer su osvojili više mesta u parlamentu i glasova građana.

Naglasio je i da je njegova stranka spremna da predvodi manjinsku vladu, preneo je Rojters.

Konzervativci premijerke Tereze Mej dobili su najviše glasova, ali nisu uspeli da osvoje većinu u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: