Poruke iz EU: Nema vremena, sat otkucava, Bregzit što pre

Nema vremena za gubljenje u pregovorima o izlasku Britanije iz EU, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2017.

09:07

Poruke iz EU: Nema vremena, sat otkucava, Bregzit što pre
Getty images

"Treba da započnemo pregovore što pre zato što vreme otkucava", rekao je Rot nemačkoj televiziji ZDF, nakon što je postalo jasno da britanska premijerka Tereza Mej nije osvojila većinu na vanrednim parlamentarnim izborima, a upravo je ona bila glavni nosilac ideje izlaska Britanije iz EU.

Kako je dodao zamenik nemačkog ministra spoljnih poslova, bez obzira na pitanje ko će formirati vladu u Britaniji, vreme otkucava... Imamo manje od dve godine za pregovore o izlasku... tako da ne treba da gubimo vreme sada.

Slično je danas izjavio i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, koji je pozvao Britaniju da ne odlaže pregovore o izlasku iz EU jer vreme ističe što se tiče postizanja "sporazuma o razvodu".

"Ne znamo kada će početi pregovori o Bregzitu. Znamo kada se moraju okončati. Učinite sve da biste izbegli (situaciju) 'ne postizanja dogovora' kao rezultat 'ne održavanja pregovora'", objavio je Tusk na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: