Vulin: Vučić kriv za medije? Svi imaju zaštitu, samo on...

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je licemerno i ružno optuživati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mediji u Srbiji nisu slobodni.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.06.2017.

17:12

Vulin: Vučić kriv za medije? Svi imaju zaštitu, samo on...
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

"Optuživati Vučića da mediji u Srbiji nisu slobodni, a to raditi sa najtiražnijih časopisa, najgledanijih televizija i to godinama je u najmanju ruku licimerno i ružno", rekao je Vulin.

"Kada god naiđu neke bitni i važni događaji, kada se donose važne odluke, kao što je ovaj put odluka o novom mandataru, dobijete silne pritiske na predsednika Vučića", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, odmah se pojave neki koji ga napadaju, optužuju za kojekakve gluposti, koji izmišljaju laži o njemu.

Kaže i da ima naslovnih strana u kojima se pišu laži, koje se iz godine u godinu ponavljaju.

"To je ova priča da je Vučić najzastupljeniji u medijima. Pa jeste najzastupljeniji, ali kako? Pogledajte naslovne strane kako je zastupljen. Pogledajte koliko mržnje i laži se izlije na njega i njegovu porodicu svaki dan", rekao je Vulin.

Govoreći o konkretnom slučaju napada na predsednik Srbije zbog priča o navijačima i ulozi u sportu, on je zamolio Vučića da ne pomaže ni Zvezdi ni Partizanu, odnosno da više ne pomaže nikome i ne troši ni svoj autoritet ni vreme.

"Kao što vidite, iz toga proizilazi samo da je on kriv za sve", rekao je Vulin dodajući da proizlazi da je "Vučić kriv i kada neko pobedi i kada izgubi".

Zato ga, kako kaže, moli da jednostavno prestane da učestvuje u njihovom životu, da ne odgovara na njihove molbe i zahteve i da onda vidimo kako će oni sami to da rešavaju i da se nose sa tim.

"Vučića optužiti za diktaturu u zemlji u kojoj su sve dnevne novine, skoro bez izuzetka, i najgledanije televizije apsolutno protiv njega, kao i najveći broj radio stanica, licemerno je i ružno i ta otvorena pisma nemaju kome da pišu i neka ih pišu nekim drugima", rekao je Vulin.

Podsećajući da je predsednik makedonske vlade prvo po dolasku na vlast smenio tužioca, sa obrazloženjem da nije hteo da podnese ostavku, on je naveo "šta bi bilo da je to uradio Vučić".

"Bio bi (Vučić) razapet na stranicama tih istih novina koje pišu otvorena pisma i koje ga konstantno napadaju i šire laži o njemu", rekao je Vulin.

On je dodao i da se u našem društvu, nažalost, stvorila neka atmosfera straha u kojoj možete da napadate i dozvoljeno je da "pljujete i blatite Včića i njegovu porodicu i one koji stanu uz njega".

"Svi ostali imaju pravo na zaštitu. O ostalima ne sme da se priča ništa - ni dobro ni ružno. Mogu da se pohvale, a Vučić i oni koji su stali uz njega znaju da će proći kroz medijski linč", rekao je Vulin dodajući da zna da će i on sada proći kroz medijski linč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: