Putin i Erdogan telefonom o Kataru

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o situaciji u Kataru, saopštio je Kremlj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.06.2017.

20:58

Putin i Erdogan telefonom o Kataru
Foto: Tanjug

Do razgovora je došlo na inicijativu turskog lidera, prenosi Tass.

"Predsednici su pozvali sve zainteresovane države da učestvuju u dijalogu kako bi pronašli kompromisna rešenja u cilju održanja mira i stabilnosti u Persijskom zalivu. Naglašeno je da kriza na Bliskom istoku zahteva timski rad i blisku koordinaciju globalne zajednice u borbi protiv terorističkih pretnji", navodi se u saopštenju.

Pet arapskih zemalja, libijska vlada i Maldivi prekinuli su diplomatske odnose ostavljajući tu zemlju i diplomatski i fizički izolovanom.

Tu svoju odluku obrazložili su time da Katar podržava islamske grupe i odnose teroristima.

Odnose su prekinuli Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen, Libija i Maldivi i saopštili da će povući svoje diplomate iz Katara i proterati katarske diplomate sa svoje teritorije.

Istovremeno, arapske zemlje najavile su i da će obustaviti vazdušni i pomorski saobraćaj, a Saudijska Arabija da će zatvoriti i kopnenu granicu s Katarom, čime će ta zemlja biti odsečena od ostatka Arapskog poluostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: