Mej: Podržavam politiku "pucaj da bi ubio"

Nivo pretnji po bezbednost Britanije će ostati ozbiljan, izjavila je danas britanska premijerka Tereza Mej.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.06.2017.

13:11

Mej: Podržavam politiku
Tanjug-AP

U poslednjem terorističkom napadu koji se dogodio za vikend na Londonskom mostu ekstremisti su ubili sedam i ranili 48 osoba.

Prema njenim rečima, sprovedene su dodatne bezbednosne mere, među kojima i bezbednosne mere na mostovima, preneo je Rojters.

"Nezavisni združeni centar za analizu teoririzma, potvrdio je da nivo pretnji po bezbednost u Britaniji ostaje ozbiljan, što znači da postoji velika verovatnoća da bi mogao da bude izveden novi teroristički napad", rekla je Mej za Bi-Bi-Si posle susreta sa vladinim Komitetom za hitne bezbednosne situacije.

"Sada je jasno, nažalost, da su žrtve različitih nacionalnosti. To je bio napad na London i Ujedinjeno kraljevstvo, ali takođe i napad na slobodan svet", istakla je britanska premijerka.

Britanska premijerka je izjavila i da Velika Britanija mora da učini mnogo više da bi se izborila sa islamskim ekstremizmom, koga je nazvala bezočnom ideologijom, koja izopaćuje islam i istinu.

Mej je izjavila da će Britanija uraditi reviziju svoje strategije o borbi protiv terorizma i razmotriti mogućnost produžetka zatvorskih kazni, preneo je AP.

Ona je navela da mora da se učini mnogo više da bi se pobedili netrpeljivost i mržnja. Britanska premijerka je izjavila i da podržava politiku "pucaj da bi ubio" koju londonska policija koristi u odgovoru na terorističke napade.

Prema njenim rečima, policija je sačuvala bezbroj života likvidaravši tri napadača na Londonskom mostu osam minuta nakon pomoći u subotu. Mej je navela da protivteroristička policija ima dovoljno novčanih sredstava uprkos smanjenjima osoblja u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: