Palma: Glasamo samo za premijera koji ima porodicu i decu

Lider JS Dragan Marković Palma kaže da je danas rekao predsedniku Aleksandru Vučiću da premijer mora da bude domaćin, da ima decu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2017.

12:17

Palma: Glasamo samo za premijera koji ima porodicu i decu
Tanjug, arhiva

Na konkretno pitanje da li bi glasao za premijera koji nema decu, odgovorio je odrečno.

"Vi znate ko su kandidati, ko je ušao u uži izbor, rekao sam - ne znam da li je on ili ona", rekao je Marković, ali nije želeo da precizira da li misli na Anu Brnabić, ministarku državne uprave i lokalne samouprave, koja se i javno deklarisala kao pripadnica gej populacije.

Marković je insistirao na tome da predsednik vlade mora da bude za primer, da ima međunarodnu popularnost, da u svakoj zemlji poznaje po dva visoka političara, da ima političko iskustvo...

Neki od kandidata, kako kaže, "nisu kandidati za JS i mi ćemo glasati protiv ako se to desi".

Pošto su novinari više puta primetili da je reč o diskriminaciji, umešao se lider SPS Ivica Dačić pitanjem: "Jeste li vi iznenađeni ovim što priča Palma? Vi ne znate njegove stavove u poslednjih deset godina o ovoj temi. On iznosi stavove, to je njegovo mišljenje, vi dobro znate na šta se to odnosi. To je stav njegove partije. Nemojte da se pravite naivni".

Podsetio je, međutim, da se on lično tim povodom više puta sukobljavao s Markovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: