London: Sedam žrtava, 48 ranjenih - ubijena tri napadača

Sedam ljudi je ubijeno, a 48 je ranjeno u napadu na Londonskom mostu koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima.

Izvor: B92

Nedelja, 04.06.2017.

08:00

London: Sedam žrtava, 48 ranjenih - ubijena tri napadača
Foto: Tanjug

Iz policije navode da su napadači uleteli vozilom među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, kao i da je najmanje 48 primljeno u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povređenima je pomoć pružena na licu mesta.

"Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se sa trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci Borou. Nažalost, pored toga je preminulo još šest ljudi", kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rouli.

On je naveo da su "policajci upucali osumnjičene osam minuta nakon prvog primljenog poziva (za pomoć)", kao i da su "osumnjičeni nosili nešto nalik na prsluke s eksplozivom za koje se kasnije ispostavilo da su lažni".

Vlasti su putem Tvitera objavile da su tokom noći tri londonske bolnice bile blokirane kako bi "pacijenti, rodbina (ranjenih) i osoblje bili bezbedni".

Londonska policija saopštila je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u delu grada Vokshol sa njima nije povezan, prenosi Rojters.

Policija navodi da je u trećem incidentu reč o ubadanju nožem, ali se ne dovodi u vezu sa terorizmom.

Oni su incident na Londonskom mostu, kao i ubadanje nožem koje se dogodilo na pijaci koja je poznata po noćnom životu, proglasili za terorizam.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: