Veštačenje: Lekari morali da zadrže Radenka u bolnici

U istrazi povodom smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića utvrđeno je da je dečak morao da bude zadržan u bolnici, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

20:43

Veštačenje: Lekari morali da zadrže Radenka u bolnici

Beogradski list navodi da je otac dečaka, koji je u oktobru prošle godine posle preloma ruke preminuo od sepse, dobio rezultate veštačenja.

Kako kaže, stručnjaci su konstatovali da je dečak morao da bude zadržan u bolnici, da prima antibiotsku terapiju i da se rana hirurški obrađuje.

“Ništa od toga nije činjeno u Opštoj bolnici u Loznici, a u izveštaju piše i da je mala rana bila zatvorena, da u nju nije mogao da stigne kiseonik i da ju je bilo nužno otvoriti. U lečenju u Institutu za majku i dete u Beogradu konstatovan je jedan propust, ali je ocenjeno da je dete iz Loznice poslato u veoma lošem stanju, opasnom po život”, ističe Milan Nikodinović.

Zbog smrti dečaka, Ministarstvo zdravlja Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv doktora Dobrivoja Bojanića, ortopeda u lozničkoj bolnici, koji je primio dečaka. U međuvremenu je saslušan osumnjičeni lekar, ali i tridesetak svedoka.

U Tužilaštvu su isticali da je preostalo da stignu veštačenja, posle čega sledi odluka da li će protiv dr Bojanića biti podignuta optužnica.

Veštačenje je sada obavezno.

Roditelji dečaka od početka su zahtevali odgovornost lozničkog lekara, ali i nekih lekara iz Beograda, jer smatraju da bi Radenku verovatno spasli život da su mu amputirali ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: