Stigli građani i poslanici,blokiran Trg Nikole Pašića FOTO

Ispred Narodne skupštine, gde dosadašnji premijer Aleksandar Vučić treba da položi zakletvu i preuzme dužnost predsednika države, građani se okupljaju od 10h.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 31.05.2017.

10:42

Stigli građani i poslanici,blokiran Trg Nikole Pašića FOTO
Foto: B92

Okupljeni građani nose srpske zastave, a neki imaju oznake s logom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

U Skupštini Srbije je zakazana svečanost, a u skupštinskom holu su od jutra i domaći i strani mediji. Za svečanu sednicu akreditovano je oko 60 domaćih i stranih medija.

U samom holu su i dva velika cvetna aranžmana, gde bi, kako se očekuje, posle zakletve trebalo da bude priređen i koktel.

Pre svih, u Dom Narodne skupštine stigao je budući generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Ispred zdanja Narodne skupštine od ranog jutra je raspoređen veliki broj policajaca.

Za 18 sati ispred Skupštine najavljen je i protest "Protiv diktature".
Foto: B92
"Zid plača" ispred Doma Narodne skupštine, na kojem su bile fotografije poginulih i nestalih na Kosovu, sklonjen je i umesto njega su na metalnu ogradu stavljene srpske zastave.

Preko puta Doma Narodne skupštine nalazi se veliki transparent "Beograd je za Vučića", a u Pionirskom parku, gde je zgrada Predsedništva Srbije, sve je više građana.
Foto: B92
Na tom mestu, prema ranijim najavama, trebalo bi da se okupe pristalice Srpske napredne stranke, koje će za ovu priliku doputovati iz cele Srbije.

Takođe, nedaleko od Skupštine Srbije okupila se i manja grupa građana, koja time želi da izrazi nezadovoljstvo zbog načina rada aktuelne vlasti.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića je obustavljen.
Foto: B92
Pročitajte još:

Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h

Vučić poslednji put u kabinetu: Popijena samo jedna rakija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: