Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h

Novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić položiće zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije u 11 časova. Dužnost će od Tomislava Nikolića preuzeti u 13 časova.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

08:23

Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h
Foto: Tanjug, arhiva

Polaganje svečane zakletve, kojom Vučić zvanično postaje predsednik Srbije, kao i primopredaju dužnosti na Andrićevom vencu možete pratiti uživo na sajtu B92.

Vučić zakletvu polože na svečanoj sednici u Narodnoj skupštini, nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku.

Ispod Ustava nalaziće se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja.

Nakon toga, Vučić će otići do zdanja na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Republike, a ispred zgrade će biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik Generalštaba Ljubiša Diković podneće raport novom predsedniku.

Kako je planirano, Nikolić će sačekati Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde će u svečanoj sali oko 13:10, biti održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika.

Povodom stupanja Vučića na dužnost predsednika Srbije, više organizacija i pokreta najavilo je proteste u Beogradu. Kako je najavljeno, okupiće se Vučićeve pristalice, koje dolaze u beograd da mu dajupodršku, ali i njegovi priotivnici, na kontramitingu zakazanom za 18h.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Vuk Jeremić i Boris Tadić pozvali su građane na okupljanje na Trgu republike u 18 sati. Organizacija "Protiv diktature" pozvala je pak svoje pristalice na miting koji počinje na istom mestu u 10 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: