Venecuela: Povređeni lideri opozicije

Dvojica lidera opozicije u Venecueli povređena su prilikom intervencije bezbednosnih snaga na protestima sinoć u Karakasu protiv predsednika Nikolasa Madura.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

08:37

Venecuela: Povređeni lideri opozicije
Foto: Tanjug-AP, arhiva

"Upali smo u zasedu", rekao je bivši predsednički kandidat Enrike Kapriles koji je sa demonstrantima pokušavao da se probije do kancelarije ombudsmana, ali ga je policija zaustavila. On je rekao da je povređeno još 16 ljudi dodavši da će podneti tužbu državnom tužilaštvu, prenosi Rojters.

Opozicionar Karlos Paparoni povređen je takođe na protestu kada je od siline vodenih topova oboren na zemlju.

Demonstarnti koji su nosili maske i kacige, bacali su na pripadnike specijalnih snaga kamenje i Molotovljeve koktele, a policija je uzvratila suzavcem i vodenim topovima, preneo je AFP.

Opozicija se založilza za inteziviranje protesta zbog Madurovih planova da izvede reforme Ustava, koje vidi kao njegov pokušaj da proširi svoju vlast, navodi francuska novinska agencija.

Nemiri u Venecueli traju već dva meseca, podseća AFP. Opozicija pokušava da pridobije podršku oružanih snaga Venecuele, jednog od stubova vlasti predsednika Nikolasa Madura, koji ignoriše pozive opozicije za prevremene izbore. U dosadašnjim protestima život je izgubilo 59 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: