Umrla novinarka Seka Popović

U Beogradu je u nedelju 28. maja, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka Seka Popović.

Izvor: Beta

Utorak, 30.05.2017.

14:52

Umrla novinarka Seka Popović
Ilustracija: Thinkstock

Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

„Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca. Višestrano obrazovana znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture“, piše Beta.

Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mlađe kolege kojima je bila učitelj agencijskog novinskog izraza.

"Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk. Volela je svoj posao iako je za krajnje korisnike informacija koje je pravila bila kao i velika većina agencijskih novinara - anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika - tri slova na kraju vesti SEK - ukazivala da je to delo Slobodanke - Seke - Popović", piše Beta.

Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1998. do 2011. radila u Novinskog agenciji Beta.

Kremacija Slobodanke Seke Popović je u subotu 3.juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: