Zakazana posebna sednica, Nikolić predaje dužnost u 13.10

Svečana primopredaja dužnosti između odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića i izabranog Aleksandra Vučića biće obavljena sutra u 13.10 časova.

Izvor: Beta

Utorak, 30.05.2017.

13:28

Zakazana posebna sednica, Nikolić predaje dužnost u 13.10
Foto: Tanjug, arhiva

Primopredaja dužnosti biće obavljena u svečanoj sali Zgrade predsednika Republike, saopštila je Pres-služba predsednika.

Nikolić će dužnost predsednika predati Vučiću, nakon što on položi zakletvu u Narodnoj skupštini.

Nakon ceremonije stupanja Vučića na dužnost predsednika, Nikolić će ga dočekati ispred glavnog ulaza Zgrade predsednika Republike.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za sutra u 11 časova posebnu sednicu na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu.

Vučić će položiti zakletvu na sedmoj posebnoj sednici Narodne skupštine, navedeno je u saopštenju.

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izabran je za predsednika Srbije na izborima održanim 3. aprila.

Više organizacija i pokreta najavilo je za sutra proteste povodom stupanja Vučića na dužnost.

Organizacija "Protiv diktature" je najavila da će 31. maja u 10 časova organizovati mirne proteste povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Pokret slobodnih građana pozvao je građanke i građane da se okupe u sredu u 18 sati na Trgu republike u Beogradu i kažu "ne" uvođenju diktature i otimanju države, dok je pokret "Sedam zahteva" najavio okupljanje za sutra u podne ispred Doma Narodne skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: