"Hoću da me pamte kao Šredera, a ne da vladam 10 godina"

Na završnoj konferenciji za novinare koju je u svojstvu premijera održao Aleksandar Vučić izjavio da mu nije namera da vlada 10 godina.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

10:44

Foto: Tanjug

On je, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da će uskoro saopštiti kada će se povući sa čela Srpske napredne stranke. "Uskoro ću reći kada ću to učiniti. Ja se odavno ne bavim strankom, odavno nisam stranački čovek", rekao je Vučić, ali i dodao da će nastaviti da pomaže SNS-u i bude uz SNS, jer bez te stranke ništa neće moći da bude učinjeno.

"Za razliku od drugih, ne mislim da budem na vlasti 10 godine, iako bi neki bili i 20 godina, da imaju i upola podrške kao ja", rekao je Vučić i ponovio da će građane Srbije obavestiti o tome kada će se povući sa čela SNS, jer je o svemu tome već sve isplanirao.

"Ja, znate, sve planiram i imam još ideja i planova koje mislim da sprovedem u narednom periodu, a posle toga nek drugi nastave", rekao je on.

Vučić kaže i da bi želeo da ga u Srbiji pamte kao u Nemačkoj Gerharda Šredera.

Novoizabrani predsednik je rekao i da još nije odlučio ko će ga zameniti u Nemanjinoj 11. "Da sam odlučio, ja bih vam rekao", kazao je on.

"Verujem da ću na svečanoj inauguraciji primiti novog premijera i članove vlade", izjavio na poslednjoj konferenciji u svojstvu premijera Vučić.

Takođe, Vučić je na konferenciji za medije, govoreći o mestu gradonačelnika Beograda, naveo "da bi Srbija bila bolje mesto kad bi vi imali Sinišu Malog".

"Živ se pojedoh zbog Niša"

"Živ se pojedoh što još nije završen Klinički centar u Nišu", rekao je premijer Srbije i istakao da generalno nije zadovoljan zato što u prethodnim godinama nije dovoljno iskorišćen novac za kapitalne investicije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ga je najviše pogodilo to što će KC Niš biti završen tek za nekoliko meseci.

"Živ se pojedoh zbog toga i ne mogu da razumem Ministarstvo zdravlja i to što nisu 'spavali' u Nišu. Terao bih ih da lopatu po lopatu unose. Neko će reći da se to tako ne radi, ali, radi se tako. Tako sam radio i pola stvari je završeno brže i na vreme. To mi je najkrivlje", rekao je Vučić.

On je poručio da nije zadovolljan iskorišćavanjem novca za kapitalne investicije u svim ministarstvima.

"Svi misle da je to samo u Ministarstvu građevinarstva, ali nije, tamo je samo jednim delom. To je pitanje za sva ministarstva. Ne možemo da se izlečimo boljki, tendera, nabavki", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: