Egipat ponovo izveo napade u Libiji

Egipatski borbeni avioni izveli su vazdušni napad na libijski grad Derna, saopštili su predstavnici libijske vojske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

21:09

Egipat ponovo izveo napade u Libiji

Time su nastavljeni napadi protiv islamskih ekstremista, koji su odgovorni za prošlonedeljne napade i ubistva egipatskih hrišćana.

Jedan od svedoka kazao je da je u jednom napadu ciljan zapadni ulaz u grad Dernu, a u dva druga gađani su delovi na jugu grada, prenosi Rojters.

Predstavnik egipatske vojske odbio je da prokomentariše taj događaj, međutim, komandant libijske brigade Abdulsalam el Hasi kazao je Rojtersu da su u napadima ciljane dve grupe povezane sa Al Kaidom.

"Vazdušne napade zajedno su izveli Libijska nacionalna armija i egipatska vojska", izjavio je portparol Libijske nacionalne armije Ahmad Mesmari.

Egipatske vazdušne snage počele su napad nekoliko sati nakon što su maskirani muškarci napali vozila koja su išla u manastir na jugu Egipta, otvorili vatru iz neposredne blizine i ubili 29, a ranili 24 osobe, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: