UKR: Obaveštajci ušli u prostorije ruske internet firme

Pripadnici ukrajinske obaveštajne službe upali su danas, radi pretrage, u prostorije ruske internetske kompanije "Jandeks", poznate po pretraživaču.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

13:58

UKR: Obaveštajci ušli u prostorije ruske internet firme

Olena Giltlijanska, portparolka ukrajinske obaveštajne agencije SBU, rekla je da se prostorije "Jandeksa" u Kijevu i Odesi pretražuju u okviru istrage po optužbama za izdaju, prenosi AP uz napomenu da je za sada nejasno na šta se te optužbe odnose.

Ukrajinske vlasti su ranije ovog meseca blokirale pristup "Jandeksu", kao i glavnim ruskim društvenim mrežama, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je taj potez načinjen kao odgovor na rusko pripajanje Krima i dalje mešanje Moskve na istoku Ukrajine, podseća američka agencija.

Većina internetskih i medijskih kompanija koje je Ukrajine zabranila su, međutim, u privatnom vlasništvu i proteklih decenija su prerasle iz tek osnovanih preduzeća u velike mđjunarodne kompanije, napominje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: