Izrael: Ministar osumnjičen za korupciju

Izraelski ministar unutrašnjih poslova Arjeh Deri i njegova supruga podvrgnuti su danas policijskom ispitivanju u okviru obimne istrage o korupciji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.05.2017.

12:42

Izrael: Ministar osumnjičen za korupciju

Policija je saopštila da ispituje 14 osumnjičenih, preneli su izraelski mediji.

Policija je potvrdila da je u toku istraga protiv "jednog državnog zvaničnika i njegove supruge", ali nije pružila više detalja, prenosi AFP.

Izraelski državni radio je na Tviteru objavio da je Deri, koji je 2002. oslobođen nakon što je proveo 22 meseca u zatvoru zbog mita i pronevere, ušao jutros u prostorije policije za teške zločine sa suprugom Jafom. Privatna televizija Kanal 2 navodi da policija par ispituje u odvojenim prostorijama.

List "Harec" navodi da će Deri, kako se očekuje, morati da, između ostalog, objasni kako je finansirao nekretnine koje je kupio proteklih godina, kao što je kuća u Safsufi, selu u severnom Izraelu.

Isti list piše da policija ispituje još 14 osumnjičenih, među kojima je i generalni direktor jednog ministarstva izraelske vlade.

U Izraelu, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije nadležno za sprovođenje zakona, koje je pod kontrolom odvojenog ministarstva, zaduženog za državnu bezbednost, napominje francuska agencija.

Policija je potvrdila da je 14 osumnjičenih privedeno širom zemlje, u saradnji sa Poreskom upravom, ali nije navela identitet osumnjičenih.

U saopštenju policije se navodi da je istraga počela u aprilu 2016. na osnovu sumnji u utaju poreza pre svega na polju nekretnina, a proširena je na druge osumnjičene među kojima su "jedan državni zvaničnik i njegova supruga".

Deri je, inače, osnivač ultraortodoksne jevrejske partije Šas, koja je deo desničarske koalicione vlade premijera Benjamina Netanijahua. I sam Netanijahu bio je ranije pod istragom zbog optužbi za korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: