Šef nemačke tajne službe: Trebamo Amerikance, a i oni nas

Šef nemačke obaveštajne službe Hans-Georg Masen izjavio da se nada da saradnja sa SAD neće postati teža za vreme mandata predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

11:29

Šef nemačke tajne službe: Trebamo Amerikance, a i oni nas
Foto: Getty images

"Uvek smo na Amerikance gledali kao na pouzdane partnere, uprkos svim problemima koje smo imali proteklih godina", rekao je Masen jutros televiziji ARD, prenosi AP.

U te probleme, navodi američka agencija, spadaju i navodi da su SAD prisluškivale telefone nemačke vlade.

"Nama su Amerikanci potrebni jer imaju dobre i pouzdane informacije. S druge strane, dovoljno sam siguran da mogu da kažem da su... i Amerikancima potrebne informacije nemačkih i evropskih obaveštajnih službi", istakao je Masen.

Transatlantski odnosi postaju sve komplikovaniji otkako je Tramp preuzeo predsednički mandat, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: