Gruevski: Vlada Zorana Zaeva neće biti reformska

Lider opozicionog VMRO DPMNE Nikola Gruevski kritikivao je sastav nove Vlade Makedonije koju je predložio njegov politički protivnik Zoran Zaev.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.05.2017.

17:44

Gruevski: Vlada Zorana Zaeva neće biti reformska
Foto: GettyImages

"Pri biranju ovog sastava gledalo se da se zadovolje neki ljudi (partija nove vladajuće kolicije), ne gledajući njihove kvalitete, a ne da se izaberu najbolji kadrovi", rekao je Gruevski novinarima.

Kako je rekao bivši premijer, "mnogi od predloženih ministara imaju imaju kriminalne i korupcijske afere u dosadašnjem radu", tako da se ne može govoriti o reformskoj vladi.

"Naprotiv, može da se govori o antireformskoj vladi, koja treba na švercerski način da prođe u parlemnetu", rekao je Gruevski.

On je ocenio da je skandalozno to što SDSM, kao nikada do sada, pokušava da stavi za jedan dan glasanje o vladi u parlament, ocenjujući da to rade jer se "plaše se od analize javnosti i poslanika opozicije".

"Plaše se analiza njihovih performasi i prošlosti, njhovog obrazovanja, njihovog dosadašnjeg učinka. O vladi se glasa na brzinu i da ;nemamo vremena da pažljivo razgledamo onaj njihov pamflet koji nazivaju program vlade", rekao je lider naveće opzocione partije VMRO DPMNE Nikola Gruevski.

Sednica Sobranja za izbor nove vlade, čiji je sastav i program parlamentu dostavljen prošle noći nekoliko minuta pre ponoći, zakazana je za utorak u 11.00.

Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno krajnji rok za glasanje za vladu Zoran Zaeva je u sredu u ponoć.

Mandatar za premijera Makedonije i lider Socijaldemokratske stranke Makedonije (SDSM) Zoran Zaev objavio je u nedelju uveče sastav nove koalicione Vlade.

Sastav nove Vlade Makedonije treba da potvrdi Sobranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: