Makedonija u utorak dobija vladu

Sednica makedonskog Sobranja na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlade zakazana je za utorak u 11.00, saopštio je kabinet predsednika parlamenta.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.05.2017.

10:05

Makedonija u utorak dobija vladu
Foto: Thinkstock

Vlada Zorana Zaeva, koju je SDSM formirao sa albanskim partijama Besa i Alijansa za Albance, imaće 25 ministara, od kojih je sedam bez resora, objavio je portal "Sakam da kažam".

U ime mandatara predlog ministara i program vlade Sobranju je 15 minuta pred ponoć dostavio visoki funcioner SDSM Ljupčo Nikolovski, koji je predložen za ministra poljoprivrede.

Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno za vladu Zoran Zaeva bi se glasalo u sredu do ponoći.

Pregovori sa Pokretom Besa, trećom albanskom partijom članicom parlamentarne većine o ulasku u vladu nisu ispeli, ali je ta stranka najavila da će nastaviti da bude konstruktivan faktor i da će podržati svaku inicijativu nove vlade "koja bude u interesu Albanaca i države".

Koaliciona vlada Makedonije, koju će formirati Zoran Zaev sa dve albanske stranke, imaće 62 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mesta. Pokret Besa ima pet poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: