Danas: Trifunović novi direktor Centra za promociju nauke

Novi direktor Centra za promociju nauke biće Jovan Trifunović, saznaje nezvanično beogradski list “Danas”.

Izvor: Danas

Ponedeljak, 29.05.2017.

15:02

Danas: Trifunović novi direktor Centra za promociju nauke
Foto: Thinkstock

Kako navode, Trifunović bi trebalo da bude imenovan na tu funkciju na današnjoj sednici Upravnog odbora Centra za promociju nauke.

Trifunović je docent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Dosadašnji direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević izjavio je u nedelju da je podneo tužbu protiv članova Upravnog odbora te institucije.

Kako je naveo, tužbu je podneo protiv Bogoljuba Zečevića, Aleksandra Pajića i Marka Popadića zbog "protivzakonite i protivustavne odluke" o njegovom smenjivanju, kao i neregularnosti tokom sednice odbora na kojoj je ta procedura pokrenuta.

Ministar prosvete, nauke i tehnike Mladen Šarčević pre toga u pisanoj izjavi medijima naveo je razloge za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića.

Nemanja Đorđević ističe da Šarčević nije naveo nijedan argument, kao i da je izneo "niz neistina na račun rada Centra".

Opširnije - OVDE.

Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, SANU i Senatu Univerziteta dostavljena je peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i na fakultetima, koju je potpisalo 166 profesora i naučnika, među kojima i dva akademika, osam umetnika, pet novinara i pet sveštenika.

Inače, ministar Mladen Šarčević je rekao da se ministarstvo neće baviti spornom peticijom, dok je iz skupštinskog Odbora za obrazovanje najavljeno da bi to moglo da bude tema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: