Proslava Dana policije - posečeni lampioni u centru Niša

Skoro svi lampioni na Trgu kralja Milana u Nišu, bilbordi i tek postavljeni semafor su posečeni, a rupe zabetonirane, pišu “Južne vesti”.

Izvor: Beta, Južne vesti

Ponedeljak, 29.05.2017.

17:54

Proslava Dana policije - posečeni lampioni u centru Niša
Foto: Tanjug, arhiva

U "Gradskom zelenilu” i Gradskom veću kažu da je to učinjeno po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, koje će u Nišu organizovati proslavu Dana policije.

“Građani koje se narednih večeri budu našli na trgu ‘kod konja’, biće u potpunom mraku, neće moći da vide kada im dolazi autobus na tek postavljenom semaforu, plaćenom 2.000 evra, a ako prođu trotoarom u Voždovoj, mogli bi i da se spotaknu o velike betonske žardinjere, koje su se nalazile ispred ‘H&M’a, a sada su premeštene isred Pošte”, pišu “Južne vesti”.

Direktor "Zelenila" Slobodan Đorđević kaže da je sve to učinjeno po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog proslave "Dana policije" koja će se obeležavati u Nišu 4. juna.

“Mi ne radimo ništa napamet i naopako. Sledeće nedelje, 4. juna, ima neka manifestacije policije u centru Niša. Da bi se to odvijalo kako se nalaže, oni su tražili određene stvari da se urade. To je uključivalo privremeno pomeranje žardinjera, kao i sečenje uličnih stubova za osvetljenje u samom centru”, rekao je Đorđević.

Đorđević je podvukao da je “koordinator čitave akcije gradski većnik Igor Vojinović”.

Međutim, Vojinović je novinarima “Južnih vesti” odgovorio preko portparola gradonačelnika Niša, prebacivši odgovornost na Policijsku upravu Niš.

“Svi radovi koje ste naveli obavljaju se po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Policijske uprave Niš. Za sve informacije koje su Vam potrebne radi obavljanja novinarskog posla i izveštavanja javnosti, obratite se Policijskoj upravi u Nišu”, kazao je Vojinović.

Novinari “Južnih vesti” zasad čekaju odgovore od policije "po kojoj je odluci učinjeno sve što je učinjeno", ali i kada bi Nišlije mogle da očekuju da se svetiljke vrate i ko će to da plati.

Gradski većnik za privredu Miloš Milošević kazao je da je on "delimično nadležan za čitavu akciju", ali i da je najbolje da se novinari za ostale informacije obrate Gradskom veću "zvaničnim zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja".

“Sve to jeste delimično i u mojoj nadležnosti. Igor Vojinović je zadužen za to, ali sve je to u duhu parade policije koja treba da se desi 4. juna”, naveo je Milošević.

Vojinović je, dodao je većnik Milošević, “ovlašćen od gradonačelnika za komuniciranje sa Ministarstvom, kako bi se ta parada relizovala”.

Međutim, portparol gradonačelnika Niša Dragana Stojanović Krstić, osim odgovora na mejl u ime Vojinovića, novinarima “Južnih vesti” nije odgovorila na telefonske pozive i poruke.

Dan MUP u Nišu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biće proslavljen u nedelju, 4. juna svečanošću koja će biti održana na Trgu kralja Milana u Nišu, saopštili su predstavnici MUP-a.

Prema njihovoj najavi, na centralnom niškom trgu biće prikazana osposobljenost pripadnika MUP-a u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana, u očuvanju ljudskih sloboda i prava, borbe protiv terorizma i drugih oblika organizovanog kriminala.

Na centralnom niškom trgu, u delu kraj Nišave, građani će toga dana moći da pogledaju deo opreme i vozila kojim raspolažu jedinice policije.

Svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova biće završena defileom u kome će učestvovati pripadnici svih jedinica MUP-a.

Svečano obeležavanje Dana MUP-a biće najavljeno defileom pripadnika policije u subotu, 3. juna u Obrenovićevoj ulici.

Početak defilea zakazan je za 11 časova, a centralna svečanost u nedelju, 4. juna počeće u 12 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: