"Predsedništvo i većina članstva SPO uz Vuka Draškovića"

Predsedništvo i većina članova SPO protiv su zahteva da Vuk Drašković podnese ostavku na mesto predsednika stranke, navodi Aleksandar Čotrić.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.05.2017.

15:36

Prema Čotrićevim rečima, u subotu 27. maja na sednici Predsedništva od 20 prisutnih njih 16 je glasalo protiv toga da Drašković podnese ostavku, četvoro je bilo za, a tri člana Predsedništva koji su bila sprečeni da dođu, putem telefona dali su podršku Draškoviću.

Čotrić je rekao da je na Presedništvu odlučeno i da SPO ostane u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i da će nastaviti da pružaju podršku Aleksandru Vučiću u proevropskoj politici.

Osim toga, funkcioner SPO je kazao i da će sednica Glavnog odbora stranke verovarno biti održana u narednom periodu, ali ne za sedam dana kako zahteva vojvođanski Pokrajinski odbor SPO.

Čotrić je navdeo i da nije u redu da se putem medija upućuju zahtevi i istakao da "onaj ko misli dobro stranci" zahteve upućuje stranačkim organima i u skladu sa statutom SPO, a ne medijima.

Povodom odlaska pojedinih članova iz stranke, on je rekao da SPO neće oslabiti zbog toga.

"Neće stranka biti slabija zato što je neko napušta. SPO će nastaviti da se bori za svoje osnovne ciljeve zbog kojih je osnovana pre 27 godina", istakao je Čotrić i dodao da će se SPO i dalje zalagati za evropske integracije, decentralizaciju Srbije, otvaranje dosijea, reformu službi bezbednosti i porast nataliteta.

Devet visokih funkcionera SPO podnelo je u nedelju, 28. maja ostavke na svoje funkcije i zatražilo od Draškovića da se izjasni da li je ta stranka vlast ili opozicija i da li i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta, jer su kako su naveli, nezadovoljni Draškovićevim istupima u javnosti kojim "ozbiljno" narušava odnos sa koalicionim partnerima.

U nedelju je potom Pokrajinski odbor SPO za Vojvodinu održao sednicu u Novom Sadu sa koje je zatraženo da se u roku od sedam dana sazove sednica Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o stanju u stranci i Draškoviću prenelo nezadovoljstvo zbog iznošenja stavova koji ne predstavljaju stranačke stavove, niti su utemeljeni u programu SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: