Dačić: Makedoniji smetaju srpski obaveštajci, a drugi?

Ivica Dačić izjavio da je ambasadorka Srbije u Makedoniji imala razgovor u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova o prisustvu srpskog obaveštajca u Sobranju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

13:14

Dačić: Makedoniji smetaju srpski obaveštajci, a drugi?
Foto: Tanjug, arhiva

Prema rečima, ministra spoljnih poslova Srbije, taj razgovor je bio korektan i tokom njega nije bilo govora o merama protiv obaveštajca Gorana Živaljevića.

Dačić je, međutim, dodao da je vrlo interesantno, kako su neki mediji pisali, da su se na istom mestu nalazili predstavnici drugih stranih službi, ali da Makedonija nije zvala njihove ambasadore.

"Nisam primetio da je Makeodnija zvala njihove ambasadore da ih pita šta su tamo radili", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja Dana diplomatije.

Dačić je rekao da Makedoniji ne mogu da smetaju srpski predstavnici, a da im ne smetaju američki, nemački, francuski i drugi.

"Mi ćemo se truditi da imamo najbolje odnose sa susedima... Ali kako oni prema nama, tako mi prema njima", dodao je.

Podsetimo, makedonski mediji objavili su pre pet dana da je savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir BIA Goran Živaljević bio u Sobranju Makedonije u vreme upada nasilnih demonstranata 27. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: