I zvanično, Gašić novi šef BIA

Vlada Srbije izabrala je danas, na poslednjoj sednici kojoj je predsedavao Aleksandar Vučić, Bratislava Gašića za direktora Bezbednosnoinformativne agencije.

Izvor: B92, Blic

Ponedeljak, 29.05.2017.

12:06

I zvanično, Gašić novi šef BIA
Foto: Tanjug, arhiva

Ova vest je potvrđena Blicu iz Vlade Srbije.

Podsetimo, nakon spekulacija koje su se pojavile u medijima da bi se nekadašnji ministar odbrane mogao naći na čelu BIA, premijer Aleksandar Vučić je to i potvrdio, prošlog ponedeljka.

On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92 rekao: "Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti."

Nakon toga Gašić je izjavio da je zamrzao sve funkcije u stranci, a na negodovanje opozicije da nije kvalifikovan da se nađe na čelu BIA, rekao da je upoznat sa sistemom bezbednosti jer se nalazio na čelu Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: