Nikolić uručio tri ordena i jednu medalju

Tomislav Nikolić uručio odlikovanja za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa ambasadorima Belorusije, Rusije i Azerbejdžana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

07:02

Nikolić uručio tri ordena i jednu medalju
Foto: Tanjug

Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije predsednik Srbije je uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu.

"Poseban značaj za mene ima činjenica da odlikovanje uručujete Vi koji ste u proteklih pet godina uradili mnogo toga za Srbiju i za rusko srpske veze", kazao je Čepurin.

On je rekao da je kada je stigao u Beograd od patrijarha Irineja dobio povelju. "Rekao sam tada da je to očigledno učinjeno kao 'avans'. U nekom smislu danas doživljavam ovu visoku nagradu kao avans", kazao je Čepurin zahvaljujući na priznanju i dodao da će uraditi sve što zavisi od njega u daljem jačanju rusko-srpskih veza.

Čepurin je predsedniku Srbije uručio ikonu koju je osveštao patrijarh moskovski Kirilo a koja je namenjena crkvi Svetog Dimitrija u Bajčetini čiji je ktitor Nikolić.

Nikolić je Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Belorusije uručio i ambasadoru Belorusije u Beogradu Vladimiru Čuševu, dok je isto priznanje za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Azerbejdžana uručio ;ambasadoru te zemlje Eldaru Hasanovu.

Predsednik je uručio i Zlatnu medalju za revnosnu službu, za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju poverenih dužnosti i zadataka od značaja za Srbiju, Luki Radovanoviću iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: