Uz himnu i Gardu, Skupština završila prolećno zasedanje

Poslanici Skupštine Srbije završili su redovno prolećno zasedanje, potvrđivanjem 21 sporazuma.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.05.2017.

06:59

Uz himnu i Gardu, Skupština završila prolećno zasedanje
Foto: Tanjug, arhiva

Redovno zasedanje završeno je himnom "Bože pravde" i postrojenom Gardom koja je dočekala poslanike na ulazu u Dom Narodne skupštine.

Poslanike, međutim, i posle završetka redovnog zasednja čeka još posla jer pred njima 31. maja novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da polaže zakletvu.

Zasedanje je obeležila pauza od mesec i po zbog održavanja predsedničkih izbora, a tokom rada niz uvreda i optužbi između poslanika vladajuće koalicije i opozicije. Poslednju sednicu redovnog prolećnog zasedanja bojkotovao je deo opozicije zbog načina na koji je sednica zakazana, i kako su naveli, zbog onemogućavanja opozicije da govori.

Poslanici opozicije su tokom ovog zasednja tražila i smenu predsednice Skupšte Srbije Maje Gojković, ali ta tačka nije došla na dnevni red, kao ni mnogi drugi zakonski predlozi opozicije.

Skupština je u petak razmotrila potvrđivanje 21 sporazuma, a deo opozicije bojkotovao je tada sednicu zbog nezadovoljstva načinom na koji je zakazana.

Poslanici će danas glasati o potvrđivanju sporazuma o saradnji u oblasti odbrane sa drugim državama, o vazdušnom saobraćaju sa Kinom, kao i o turističkoj saradnji sa Belorusijom.

Skupština će se izjasniti i o Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i UN o pružanju doprinosa u resursima multidimenzionalnoj integrisanoj misiji UN za stabilizaciju u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), kao i o potvrđivanju Sporazuma između Saveta ministara Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o osnivanju Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Glasaće se i o potvrđjivanju sporazuma o vojno-tehničkoj saradnji sa Belorusijom i Slovačkom, o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture od 2017. do 2021, o saradnji sa Ruskom Federacijom u vezi sa međunarodnim drumskim saobraćajem...

Poslanici će se izjasniti i o potvrđivanju Sporazuma o statusu i funkcijama Medjunarodne komisije za nestala lica, kao i o potvrdjivanju Sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: