Cure informacije: Trampov zet imao "tri kontakta" s Rusom?

Zet američkog predsednika Donalda Trampa i njegov blizak savetnik Džered Kušner imao je najmanje tri neotkrivena kontakta sa ruskim ambasadorom u SAD.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.05.2017.

10:32

Cure informacije: Trampov zet imao
Getty Images

To se događalo za vreme i nakon predsedničke kampanje 2016. godine, saopštilo je sedam trenutnih i bivših američkih zvaničnika.

U te kontakte spadaju i dva telefonska poziva obavljena između aprila i novembra prošle godine, prenosi Rojters navodeći da se početkom godine Kušner našao u fokusu istrage FBI u vezi toga da li je bilo "dosluha" između Trampove kampanje i Kremlja.

Kako se navodi, nove informacije o dva poziva, kao i drugi detalji koje je Rojters otkrio, rasvetlio je kada i zašto je Kušner privukao pažnju FBI i pokazale da su kontakti sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom bili opsežniji nego što je Bela kuća objavila.

List Vašington post prvi je pisao o učešću Kušnera u tim kontaktima sa Rusima, a kako se utvrdilo, zabeleženo je najmanje 18 neotkrivenih poziva i mejlova između Trampovih saradnika i osoba povezanih sa Kremljom sedam meseci pre predsedničkih izbora, uključujući i šest poziva sa Kisljakom.

Kušnerov advokat kazao je da je on spreman da razgovara sa saveznim istražiteljima, prenosi AP.

"FBI pokušava da bude temeljan u svojoj istrazi. Ako je javno objavljeno da se Kušner sastao sa Rusima, a istraga se odnosi na sastanke administracije sa Rusima, ok, onda verovatno žele da razgovaraju sa svima", rekao je Kušnerov advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: