Slučaj "Tramp i Rusija": Deripaska se nudi i želi imunitet

Ruski biznismen Oleg Deripaska ponudio se da svedoči pred Odborom senata koji istražuje rusko mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.05.2017.

09:25

Slučaj
screenshot

On je bio blizak sa bivšim menadžerom kampanje američkog predsednika Donalda Trampa Polom Manafortom, ali su poslanici su odbili njegove uslove.

Prema pisanju američkog Njujork tajmsa, Deripaska, inače blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ponudio je saradnju u zamenu za imunitet, ali je njegova ponuda odbijena jer je Odbor brinulo to da bi taj dogovor iskomplikovao saveznu istragu, prenosi Rojters.

Ponuda Deripaske došla je usred povećanog interesovanja za njegovu vezu sa Manafortom, jednim od nekoliko Trampovih saradnika koji su se našli pod istragom FBI zbog moguće saradnje sa Rusima tokom kampanje.

Prema pisanju lista, Manafort i Deripaska su pre desetak godina radili, dok je Manafort savetovao ukrajinske političare koje podržava Moskva, ali su im se odnosi kasnije pogoršali i rezultirali parnicom.

Deripaskini predstavnici u SAD nisu bili dostupni za komentar, a Manafort je negirao bilo kakvu vezu sa Rusijom i predao dokumente koje mu je Odbor Senata tražio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: