Oglasio se i Vulin: Sramotno je...

Pokušaj rehabilitacije četničkog komandanta Nikole Kalabića je sraman i uvredljiv, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.05.2017.

15:32

Oglasio se i Vulin: Sramotno je...
Tanjug

"Sraman je zato što je nehvatljivo da država Srbija srpski narod sada 70 godina nakon Drugog svetskog rata treba da pređe na stranu poraženih", rekao je Vulin.

On je dodao da smo mi narod pobednik i da se takvim presudama i pokušajima rehabilitacije čitav jedan narod gura tamo gde nikada nije bio - na stranu poraženih.

"Mi smo deo antifašističke koalicije, mi smo deo pobednika, ovakve presude će nas gurnuti tamo gde nikada nismo bili", rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je neshvatljiv takav odnos prema žrtvama ratnih zločinaca i da sudske presude ne mogu promeniti istoriju.

"Sudske presude ne prave istoriju, istorija je onakva kakva jeste", rekao je Vulin dodajući da je za njega pokušaj rehabilitacije Kalabića apsolutno neprihvatljiv.

On je rekao da smatra da se istorija ne može pisati ponovo i da se ne može izmišljati.

"Uostalom, naše mesto je na Crvenom trgu, naše mesto je među silama pobednicama, naše mesto 9. maja nismo izborili sa saradnicima okupatora nego smo izborili sa onima koji su se protiv okupatora borili", istakao je Vulin.

On je izrazio nadu da će Apelacioni sud odbiti ovakvu presudu i da će doneti presudu koja će samo poštovati istoriju i ništa drugo.

"Srpski narod nema nijedan razlog da se stidi svoje antifašističke prošlosti, nemojte nas terati presudama da moramo da postanemo deo poraženog sveta. Mi smo uvek bili na boljoj strani sveta", poručio je VULIN.

Viši sud u Valjevu rehabilitovao je juče nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini Nikolu Kalabića i poništio sve odluke kojima mu je bila konfiskovana imovina i oduzeta građanska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: