Duterte vojsci:Radite svoj posao, silujte, ja ću biti kriv

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je rekao vojnicima u toj zemlji da će odgovarati za sve njihove postupke, čak i ako siluju do tri žene.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

17:15

Duterte vojsci:Radite svoj posao, silujte, ja ću biti kriv
Tanjug

On je to učinio dok je pripadnike vojske uveravao da ih u potpunosti podržava u skladu sa ratnim stanjem koji je uveo na filipinskom ostrvu Mindanao, prenosi AFP.

Agencija navodi da je Duterte, kojeg naziva osobom sklonom psovkama primerenim ulici, to izjavio tokom govora u vojnoj bazi koji je imao za cilj podizanje duha trupama suočenim sa, ako je Duterte ocenio, sve brže rastućom pretnjom islamističkog terorizma.

"Za ovo ratno stanje i sve njegove posledice ja i samo ja ću biti odgovoran. Vi samo radite svoj posao. Ja ću da se bavim ostalim. Ja ću da idem u zatvor umesto vas. Ako silujete tri (žene), reći ću da sam ja to uradio", rekao je predsednik Filipina.

AFP podseća da je Duterte u utorak uveo ratno stanje na celom području ostrva Mindanao, na jugu zemlje, kao odgovor ekstremistima koji su vršili zločine u istoimenom gradu i mahali zastavama Islamske države.

Duterte je naveo da su islamisti planirali osnovanje kalifata širom tog dela Filipina u kojem živi 20 miliona i da je jedini način za njihovo uništenje bilo uvođenje ratnog stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: