Slovački policajci na srpsko-bugarskoj granici

Slovačka je ove sedmice poslala u Srbiju 15 policajaca da pomognu srpskim kolegama u obezbeđivanju granice sa Bugarskom na migracijskoj trasi.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

17:02

Slovački policajci na srpsko-bugarskoj granici

Oni će u Srbiji ostati mesec dana, saopštila je slovačka policija.

"Slovački policajci će zajedno sa srpskim policajcima patrolirati i nadzirati državnu granicu Srbije. Slovački policajci koriste svoju opremu i službena vozila. Smešteni su u Negotinu", saopštila je slovačkim medijima portparol policije Denisa Balogova.

Slovačka je kao svoj doprinos savladavanju migracijskog talasa na balkanskoj trasi poslala u Srbiju i Makedoniju od početka ove godine 95 policajaca.U Makedoniju na granicu sa Grčkom slovački policajci ići će ponovo tokom juna, avgusta i oktobra.

Svoje policajce u Makedoniju i Srbiju šalju i druge zemlje Višegradske četvorke koje su kao nacionalni interes u migracijskoj krizi postavile da se obezbede evropske granice od Makedonije na sever, kad već to nije moguće učiniti na šengenskoj granici u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: