"Pretnje se ostvaruju, naši kandidati dobijaju otkaze"

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović izrazio je zabrinutost zbog toga što se ostvaruju pretnje kandidatima za poslanike SLS.

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

22:47

Getty Images

On je rekao i da oni već dobijaju otkaze jer ne žele da se povuku sa izborne liste.

Petrović je za agenciju Beta rekao da su nekim kandidatima koji nisu želeli da okrenu leđa SLS, već stigli privremeni otkazi i u vezu s tim doveo lokalne funkcionere.

"Najveći pritisak vrše oni koji su zloupotrebili svoje pozicije unutar institucija koje na Kosovu finansira Srbija. Oni u ime Vlade, predsednika ili premijera prete ljudima da će izgubiti posao. Sigurni smo da Beograd tako nešto ne odobrava, ali je potpuno jasno da lokalni funkcioneri zloupotrebljavaju i ime, prezime i instituciju i na najbrutalniji način prete ljudima", rekao je lider SLS-a.

Petrović je izrazio uverenje da je to nedelo onih koji u prošlom mandatu bili u institucijama i nista nisu uradili za srpsku zajednicu.

Goran Marinković, kandidat na listi SLS-a, koji je pre par dana napustio Progresivnu demokratsku stranku Nenada Rašića, potvrdio je da su mu šefovi Elektroprivrede Dojčin Kostić i Zvonko Mitrović poručili da istupi s liste SLS-a za poslanike ili će mu ukinuti platu, odnosno dati okaz.

"Nisam postupio po njihovom zahtevu i zato su mi dostavili rešenje o privremenom otkazu. Dostavio sam to rešenje šefu OEBS-a, koji ga je prosledio CIK-u Kosova", rekao je Mariković.

Petrović je izrazio uverenje da će nadležni na vreme reagovati kako bi se izborni proces normalizovao i sproveo u demokratskoj atmosferi.

On je ocenio da su građani zbog učestalih pritisaka na kandidate SLS-a i drugih partija uplašeni i pozvao pripadnike srpske zajednice da se oslobode straha i da bez pritiska glasaju za one u koje imaju najviše poverenja.

Upitan kakav je stav SLS-a o formiranju vojske Kosova, Petrović je rekao da je ta stranka u dva mandata u Vladi Kosova i da su njeni članovi mogli da glasaju za tu vojsku, ali da to nisu učinili.

On je dodao da je Vlada Kosova 2014. pala zato što SLS nije hteo da glasa za tu vojsku. Petrović je potvrdio da su ljudi iz Srpske liste razgovarlii o vojsci, dodajuči da o tome postoje stenogrami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: