Jablanović: Naša koalicija se raspala zbog pretnji

Predsednik PKS Aleksandar Jablanović rekao je da se predizborna koalicija njegove stanke sa Aktivnom građanskom inicijativom Vukoja Vukojevića raspala.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

16:21

Jablanović: Naša koalicija se raspala zbog pretnji
screenshot

On je naveo da je do raspada došlo zbog pretnji kandidatima te inicijative za poslanike.

Jabanović je za agenciju Beta rekao da su zbog toga članovi te inicijative povukli svoja imena sa liste kandidata za poslanike na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 11. juna.

“Od ukupno 22 kandidata nijedan kandidat PKS se nije povukao sa liste, nego samo šest kandidata Incijative od kojih se jedan žalio Centralnoj izbornoj komisiji Kosova i OEBS-u jer nije povukao svoje ime sa liste već je njegov potpis falsifikovan”, rekao je Jablanović.

Izvor iz CIK-a potvrdio je za Betu da se sa liste koalicije PKS i Inicijative povuklo šest kandidata.Upitan ko vrši pritiske na kandidate sa liste, Jablanović je ocenio da je ovo jedan od najneregularnijih predizbornih procesa kada su u pitanju pritisci.

"Pritisci dolaze za nas sa neočekivane strane - od zvaničnih institucija Republike Srbije koje funkcionišu na Kosovu i Metohiji", rekao je Jablanović.

On je dodao da je o tim pritiscima razgovara sa Vukojem Vukojevićem.

"Reč je o pritiscima lične prirode koji su upućivani od zvaničnih institucija Republike Srbije i njenih predstavnika na Kosovu, ljudima koji su na listi bili kandidati, kao i njihovim najbližim srodnicima i prijateljima. Pretnje su se odnosile na to da će ostati bez posla. Pokazana su im rešenja na kojima je već napisana odluka o privremenom prestanku radnog odnosa. Prećeno je i deci da će izgubiti stipendije i smeštaj u studentskim domovima i druga prava koja imaju", rekao je Jablanović.

Upitan kakav je stav PKS i njegov lično prema pitanju formiranja vojske Kosova, Jablanović je rekao da njegova partija i on neće dozvoliti da se formira vojska Kosova, niti će za takav projekat dati svoj glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: