Koha: Uhapšeni za terorizam članovi grupe "Oči naroda"

Četiri osobe uhapšene zbog pripremanje terorističkih akcija na Kosovu pripadnici su organizacije "Oči naroda", piše "Koha ditore".

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

10:57

Koha: Uhapšeni za terorizam članovi grupe

Kako navode, jedan od njihovih članova je pokušao da ubije Azema Vlasija.

Kako saznaje "Koha", uhapšeni su Ragip Salova, Haljim Haljimi, Bajruš Konjuša, Sabit Beriša.

Policija Kosova u četvrtak je saopštila da je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su pripremale teroristička akata i krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Akcija je sprovedena na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini i policija je pretresla pet lokacija u regionima Prištine, Gnjilana i Uroševca.

Nakon saslušanja, tužilac je doneo odluku o zadržavanju od 48 sati za osumnjičene Ragipa Salovu i Sabita Berišu, dok su druga dvojica oslobođena i postupak protiv njih će se voditi u redovnoj proceduri.

Tužilaštvo, prema "Kohi", sumnja da su sva četvorica uključena u realizaciju platforme organizacije "Oči naroda", za koju se sumnja da je pripremila "spisak izdajnika" i namarevala da ih ubije.

Na tom spisku su se nalazili najviši zvaničnici Kosova, političari, javni radnici i novinari.

Kao posledica takve platforme u martu je izvršen atentat na prištinskog advokata i bivšeg visokog funkcionera Kosova i SFRJ Azema Vlasija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: