Protest u BG: "Vlast nije za slobodu, već za klečanje"

Sedamdesetak građana, među kojima su polovinu činili stariji Beograđani, okupilo su se ispred Doma Narodne Skupštine na protestu Protiv diktature.

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

21:11

Protest u BG:

Demonstranti su u 19 časova blokirali saobraćaj u jednom delu Trga Nikole Pašića, a petnaestak minuta kasnije krenuli su do Ministarstva kulture i informisanja u Vlajkovićevoj ulici koje je, kako su naveli, zaduženo da u ime Vlade sakriva lošu sliku Srbije, prikriva informacije o postavljanju nekvalifikovanih ljudi na čelna mesta u državi, protestima ali i datumu inauguracije predsednika Srbije kako se nezadovoljni građani ne bi okupili.

Jedan od studenata rekao je da vlast u Srbiji nije za slobodu medija već za novinare koji kleče, što, kako je dodao dokazuje i imenovanje Bratislava Gašića na novu funkciju.

"Vlast na čelu sa Vučićem imenovanjem keramičara i čoveka koga su pratile brojne afere na mesto direktora Bezbednosno informativne agencije obesmišljava istitucije", rekao je student.

Učesnici protesta nosili su i nekoliko transparenata poput "Neću srećne ljude, hoću bolji život", "Protiv dikature, "Srbija je talac moralnih i duhovnih bednika". Tokom šetnje mogle su se čuti poštaljke i uobičajene parole poput one Vučiću lopove pokrao si izbore...

Učesnike skupa pratilo je i petnaestak policajaca u civilu, dok su saobraćajci kontorlisali saboraćaj i zatvarali deonice puta kroz koje su prolazili demonstranti.

Protesti Protiv diktature počeli su posle predsedničkih izbora na kojima je 3. aprila pobedio premijer Aleksandar Vučić. Održavali su se svakodnevno širom Srbije. Protest je u Beogradu okupljao i više od 10.000 građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: