Čanak: Skupština i Vlada da osude izjavu Nikolića

Predsednik LSV Nenad Čanak osudio je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će "Srbija i Republika Srpska jednog dana biti isto".

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

22:23

Čanak: Skupština i Vlada da osude izjavu Nikolića
Tanjug

"Ova izjava je otvoreno podrivanje integriteta BiH što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države", ocenio je Čanak u pisanoj izjavi.

Čanak je naveo da je Srbija garant poštovanja Dejtonskog sporazuma, a samim tim i teritorijalne celovitosti BiH, pa zato "Nikolićeva izjava ima još negativniji kontekst".

"Očekujemo od Narodne skupštine i Vlade Srbije da se što hitnije ograde od ove izjave i na taj način pokažu jasno opredeljenje Srbije u pravcu poštovanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Čanak.

Dodao je da Srbija mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu, te da izjave poput ove "ne smeju našu državu predsaviti kao remetilački faktor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: