"Ja se izvinjavam Gojkovićevoj, Vučić da postavi pitanje"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da osuđuje uvredljive izjave iz koje god stranke da dolaze.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.05.2017.

20:45

Tanjug

Povodom komentara lidera Nove stranke Zorana Živkovića koji je u holu skupštine kritikovao predsednicu parlamenta i podsetio na metaforu da je politika bliska prostituciji, Jovanović je rekao da nema razumevanja za to što je uradio Živković, kao što nema razumevanja ni za to što je uradio (Saša) Janković, ili svojevremeno Bratislav Gašić.

Janković je nedavno novinarki, na pitanje u vezi sa imenom njegovog pokreta, odvovorio: "Mogu da vam kažem, ali onda moram da vas poljubim".

"Ja se izvinjavam Maji Gojković ako to uopšte bilo kome u ovoj zemlji nešto znači, mislim da smo izgubili svaki razum u međusobnim odnosima i da je u tom živom blatu u kome živimo zapravo jedino pitanje ko može više uvreda, maltretiranja, ponižavanja da podnese. Ja se protiv toga borim", rekao je Jovanović.

Jovanovićeva je danas bojkotovao rad parlamenta i kritikovao ponašanje većine jer, kako je rekao, poslanici opozicije imaju pravo u skladu sa poslovnikom da dopune dnevni red, negodovao je i zbog rečnika koji se u parlamentu može čuti.

"Možes da imaš kravatu, maramicu u džepu, možes da imaš odelo ali govoriš i ponašas se jezikom uličara i ulice i tome treba stati na kraj, baš me briga iz koje su stranke. Ne možemo pobediti SNS tako što ćemo biti manje demokrate od njih. Ako su oni izabrali model Marjana Rističevića, ne mislite valjda da mi treba da tražimo nekoga na svojoj strani ko će se tako ponašati", rekao je Jovanović.

On je, takođe, poput drugih poslanika koji su bojkotovali rad parlamenta, izrazio nezadovoljstvo jer je sednica koja je bila zakazana za 10 sati otkazana i zakazana je nova u 15:30, jer je, kaže, opozicija predlagala dopune dnevnog reda.

Jovanović je poručio da većina mora podneti opoziciju koja ima pravo da traži dopunu dnevnog reda.

"Pre dva meseca je vladajuća koalicija pobedila u prvom krugu predsedničkih izbora, je l' treba jasniji dokaz njihove snage? - onda moraju podneti opoziciju sa svojim pravom da ovde u parlamerntu između ostalog predlože i dopunu dnevnog reda. Ako ta pravila ne postoje onda čemu sva druga pretvaranja", upitao je predsednik LDP i poručio da neće da učestvuje u radu parlamenta,

Jovanović je, takođe, rekao da mu na pamet ne pada da pravi "sačekuše" Aleksandru Vučiću dok bude dolazio u skupštinu da polaže zakletvu, ali je istakao i da izabrani predsednik treba da postavi pitanje kakva je skupština u kojoj će tu zakletvu položiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: