Otkriven motiv? Abedi hteo da se osveti za smrt prijatelja

Salman Abedi, osumnjičeni za napad u Mančesteru, prošle godine je rekao da želi da se osveti zbog ubistva svog prijatelja koga su Englezi napali u tom gradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

16:33

Otkriven motiv? Abedi hteo da se osveti za smrt prijatelja
screenshot

To je naveo izvor blizak njegovoj porodici.

Abedijev prijatelj, takođe libijskog porekla, umro je pošto su ga britanski mladići uboli nožem u maju 2016. u Mančesteru, naveo je taj izvor koji je želeo da ostane anoniman. Njima se još uvek sudi.

"Taj incident je probudio gnev među mladim Libijcima u Mančesteru, a naročito kod Salmana, koji je jasno izrazio želju da se osveti", dodao je on, prenosi AFP.

"Uspeli smo da smirimo mlade ljude u naseljima koji su verovali da su oni mete zbog toga što su muslimani. Ali izgleda da Salman nije zaboravio incident", rekao je on.

Neimenovani izvor navodi i da je lično razgovarao sa Salmanom i pokušao da ga ubedi da je posredi krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: