Zaharova odgovorila Keriju stihovima Majakovskog

Portparolka ruskog MIP Marija Zaharova odgovorila je na izjavu bivšeg američkog državnog sekretara Džona Kerija stihovima Vladimira Majakovskog.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 25.05.2017.

15:56

Zaharova odgovorila Keriju stihovima Majakovskog
Foto: Wikipedia

Keri je ranije izjavio da američki đaci treba da uče ruski jezik da bi mogli bolje da utiču na vladu svoje zemlje.

"Često me pitaju u čemu je tajna, kako se ostvaruje realan uticaj na vladu. Nedavno se sve promenilo. Ja bih rekao da je, počev od ove administracije u Beloj kući, potrebno da se kupi udžbenik i da se uči ruski jezik“, navedeno je u Kerijevom govoru koji je objavio "Politiko“.

Zaharova je na to rekla da joj nije jasno iz kakvih udžbenika bi ta deca trebalo da uče.

"Ne znam kakve udžbenike bi deca trebalo da kupuju pri ovoj administraciji. Doduše, da je prošla administracija i dalje na vlasti, posavetovala bih decu da kupe sabrana dela Vladimira Vladimiroviča (Majakovskog).“

Ona je zatim i citirala pesmu "Našoj omladini“ Vladimira Majakovskog:

"Čak i da sam crnac,
poodmaklih godina,
bez očaja i lenjosti,
učio bih ruski,
samo zato što je njime govorio Lenjin.“


Ona je takođe navela i da je nakon Kerijevih reči postalo jasno zašto je prethodna administracija toliko žurila da uspostavi odnose sa Kubom, budući da je u to vreme obnovljena i Katedra za ruski jezik Državnog univerziteta u Havani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: