Mej: Udvostručiti napore u borbi protiv terorizma

Britanska premijerka Tereza Mej zahvaliće se na samitu u Briselu NATO saveznicima na podršci posle napada u Mančesteru, javio je BBC.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.05.2017.

10:37

Mej: Udvostručiti napore u borbi protiv terorizma
Foto: GettyImages

"Snažan, sposoban i ujedinjen NATO je u srcu bezbednosti svake naše nacije. Naše jedinstvo u odgovaranju na zajedničke pretnje je naše najmoćnije oružje", poručiće Mej.

Ona će istaći da se moraju udvostručiti napori da bi se suočili sa "pretnjama, bez obzira da li dolaze od terorista ili Rusije".

Istovremeno, Rojters javlja da će Mej pre odlaska u Brisel ponovo da predsedava sastankom Komiteta za odgovor na hitne situacije, poznatim kao Kobra.

Ona je sa ovim komitetom održala već nekoliko sastanaka posle napada u Mančesteru.

U samoubilačkom bombaškom napadu na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno.

Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: