Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

14:55

Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kako kaže, to je tako zbog teške socijalno-ekonomske situacije i "nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana", što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma i verske radikalizacije.

On je na sastanku sa studentima međunarodnog prava Siti univerziteta u Hongkongu, rekao da je dijalog Beograda i Prištine značajan za očuvanje mira i stabilnosti u južnoj pokrajini i dodao da je Beograd iskreno opredeljen da nesuglasice reši mirnim putem, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Đurić je ocenio da su podrška Kine i Rusije na međunarodnoj sceni veoma važne za očuvanje interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

Studenti Siti univerziteta iz Hongkonga borave u Beogradu u okviru višenedeljne posete Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: