Zvizdić: Balkan jedan od najvažnijih prostora, EU razume

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da je Balkan jedan od najvažnijih prostora za razvoj procesa na putu ka evropskim integracijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

07:51

Zvizdić: Balkan jedan od najvažnijih prostora, EU razume

Kako kaže, EU to razume na ispravan način.

"Važno je to što EU integracije ostaju zajednički cilj zemalja zapadnog Balkana i to nam stvara kvalitetne odnose, kreira zajedničke projekte i stvara preduslove da u budućnosti postanemo deo velikog tržišta", rekao je Zvizdić nakon sastanka sa Visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u Briselu.

Osim toga, Zvizdić je naveo da je bilateralni razgovor bio fokusiran na jačanje saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i pomenutog regiona sa Evropskom unijom u celini.

On je podsetio da s vremena na vreme sa zapadnog Balkana dolaze zabrinjavajuće izjave.

"To govori da se suočavamo sa blokadama. Ipak, takve stvari uspešno prevazilazimo i naporno radimo na aktivnostima koje će dinamizirati naš put ka Evropskoj uniji. Mi ostajemo u fokusu EU zbog logične činjenice da smo zbog političkog, ekonomskog i vojnog uticaja interesantni Evropskoj uniji i drugim globalnim igračima, a naše opredeljenje jesu evropske integracije", kazao je Zvizdić, prenosi Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: